
Ravintolapäällikkö Samiralle ihaninta on ihmisten kanssa työskentely
Samira Kampin Picnic-ravintoloiden ravintolapäällikkö. Hänelle parasta työssä ovat ihmiset: asiakkaat ja suuri määrä työkavereita sekä yhteenkuuluvuuden tunne.
Samiran päivän paras hetki on työpäivän jälkeen, kun asiaskaspalvelutyöstä saatu energia ja tunnelma kannattelevat vapaalle.
“Ihaninta on tiimin kanssa tekeminen. Kampissa on kaksi ravintolaa, joten meitä on siellä paljon. Minusta on upeaa, että pääsen sekä opettamaan että oppimaan niin suurelta määrältä ihmisiä.”
Samira kuvaa itseään ihmiseksi, joka kyllästyy helposti.
“Kuitenkaan näissä hommissa en ole kyllästynyt vielä kahdeksassa vuodessakaan!”
Ravintolapäällikön työ onkin hyvin monipuolista. Ravintolatyön lisäksi Samiralla on pöydällään myös kahden ravintolansa arjen suunnittelua, muun muassa työvuorolistoja, myynnin seuraamista, tulevaisuuden suunnittelua ja työntekijöiden päivän käytännön sujuvoittamista.
Onnistumisen elämyksiä
Leipuri-kondiittoriksi kouluttautunut Samira haki ensin iltatöitä koulun oheen Kampista. Pian kiinnostus vastuuseen kasvoi. Se vei Samiran vuorovastaavan ja -päällikön tehtävien kautta ravintolapäällikön työhön.
Työssä on tullut vastaan jatkuvasti uusia ja innostavia asioita, joista on voinut ammentaa onnistumisen elämyksiä. Yksi mieleenpainuvimmista on osallistuminen kahden uuden ravintolan suunnitteluun.
“Ajattelin ensin, että eihän minulla ole mitään hajua tästä asiasta. Sitten tajusin, että nimenomaan juuri meillä ravintolan työntekijöillä on se näkemys, miten ravintolassa asiat tehdään sujuvaksi asiakkaan näkökulmasta! Saimme olla mukana suunnittelussa alusta loppuun ja saimme myös perusteltua joitain asioita läpi käytäntöön saakka. Oli ihan mieletöntä sitten lopulta avata ravintolat, joiden suunnitteluun oli itse saanut osallistua!"
Kiirettä pois Picniciltä Samiralla ei ole. Siihen löytyy selkeä syy.
“Tottakai ravintola-ala on kiinnostavaa muutenkin, mutta meillä on erityisen hyvä yhteishenki, ja työhyvinvoinnista pidetään huolta. Meillä on tosi kivoja tyyppejä töissä ravintoloissa, mutta olemme myös toimiston ihmisten kanssa samaa porukkaa. Jos esimerkiksi toimitusjohtaja tulee käymään missä roolissa tahansa, tietää, että voi moikata ja jutella. Hän on lähellä meitä kaikkia työntekijöitä.”
Lempituotteeni: lämpimät leivät. Niiden kylkeen pieni salaatti ja juoma. Lämmintä, kylmää ja rouskuvaa.
Tuote, jonka itse kehittelisin: bowl-annos, joka olisi salaatin ja uuniperunan yhdistelmä. Huomaan työssä, että sellaista aina välillä kaipaillaan ja usein asiakas arpoo juuri näiden kahden välillä.